Financiën

makelaarmiddengroningen.nl

Voordat u ergens aan begint is het belangrijk om uit te rekenen hoeveel u maximaal kunt lenen en wat daarbij uw maandlasten zullen worden. Onze onafhankelijke hypotheekadviseur kan voor u berekenen hoeveel u kunt lenen, maar hij zal ook samen met u bepalen welke hypotheekvorm, rente, aflossing voor uw situatie het gunstigst is. Maar ook welk risicoprofiel het beste bij u past (welke risico's wilt u wél en welke wilt u níet lopen).

Verder zal er ook gekeken worden naar de overige eigenaarslasten zoals: onderhoud, verzekeringen en onroerende zaak belasting (OZB). Tevens zal onze adviseur met u bekijken of u bijvoorbeeld in aanmerking komt voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG), koopsubsidie, de starterslening, of dat u wellicht ook een deel van uw toekomstige woning met eigen geld kunt financieren.

Woonomgeving

Misschien wel het allerbelangrijkst is de omgeving waarin u gaat wonen. Ga gerust eens rondkijken in de verschillende plaatsen en wijken in de gemeenten die u bevallen. Op deze manier krijgt u een idee van uw woonwensen en van de koopprijzen. Wij kennen als geen ander de omgeving en wij kunnen u ook op wetenswaardigheden in uw toekomstige woonomgeving attenderen, zoals bijvoorbeeld scholen, voorzieningen en infrastructuur.

Op basis van uw wensen stellen wij samen met u een woonprofiel samen. Hierin wordt een combinatie van prijs, de ligging van de woning, de regio, de grootte, soort woning, bouwjaar en de staat van onderhoud bepaald. Aan de hand van uw wensen zullen we moeten bepalen of uw woonwensen aansluiten op het aanbod op de woningmarkt, of dat uw woonprofiel moet worden bijgesteld.